Kos, kaos & pizzasnurrer!

magevennligmat_pizzasnurrer.jpg

Etter at jeg fikk barn har jeg fått ny respekt for Pizzasnurrer. Pizza er noe jeg har sett på som usunt og fredagskos frem til nå, men med en snart 2 åring i huset som mangler matlyst i varmen og som samtidig ikke er glad i grønnsaker, har jeg innsett at pizzasnurrer er løsningen.

Fredag laget Vetle og jeg 3 brett med pizzasnurrer sammen, slik at vi både kunne kose oss med dette til kvelden, men også ta med på stranda dagen etter og ha på lur i fryseren til både matpakka eller utflukter i sommer.  

Litt «juks»
Å lage pizza fra bunnen av er ingen sak, men akkurat denne gangen jukset jeg litt for å gjøre det enda enklere for meg og min lille medhjelper.  Jeg brukte melblandingen Glutenfri pizzabunn, melblanding fra Møllerens og Idun Pizzasaus Original.  Denne pizzasausen er min favoritt - selv om den ikke er 100% lavFODMAP. Den har hvitløk som nest siste ingrediens på ingredisenslista, noe som betyr at den inneholder svært lite. Jeg tåler denne lille mendgen, men om du ikke gjør det kan du bruke den pizzasausen som passer for deg. I tillegg til pizzasaus og kjøttdeig, lurte jeg også inn raspet gulerot, vårløk i små biter og basilikum, noe som både gir god smak til sausen og gjør snurrene litt sunnere.

magevennligmat_pizzasnurrer_insta.jpg

Kos og kaos!
For de av dere som følger meg på Instagram kunne dere se på min instastory på fredag at det ble både mye kos (på et tidspunkt spiste Vetle en rykende fersk pizzasnurr, samtidig som han prøvde å kjevle ut deig til en ny runde), og mye rot. Men når kjøkkenet er ryddet ned og man kan senke skuldere og spise en fersk pizzasnurr: da er det ingenting som smaker bedre enn noe hjemmelaget som man har laget sammen!

Pizzasnurrene ble også en stor suksess på stranda dagen etter, og når det nå er spådd 35 grader her flere dager denne uka – tror jeg de fort havner med i piknikkurven og tas med på stranda!

Oppskriften finner dere her – håper dere liker den!

magevennligmat_pizzasnurrer_vetle.jpg

Vi mangler en felles forståelse for intoleranser!

Selskapsmat for matintolerante og -allergikere. Mine 12 beste tips!

0