Limonade med rosmarin

Limonade med rosmarin

Denne oppskriften ble laget på oppdrag for Norsk Cøliakiforening

Med både rosmarin, mynte og vanilje er denne limonaden både sur, søt, fyldig og krydret. Oppskriften gir ca. 2 liter ferdig, sterk limonade, men du kan fint spe den ut med mer vann for å gjøre den litt mildere. Tips til piknikkurven: fyll plastflasker halvfulle med limonaden, fryse de og fylle på med kaldt vann en halvtime før den skal drikkes. På den måten vil den smelte og blande seg med vannet, og du får en litt mildere og iskald drikke med på tur! 


Porsjoner: ca. 2 liter sterk limonade (kan gjerne vannes litt ut)

Du trenger:

  • 8 store, økologiske sitroner

  • 2 liter vann

  • 1 vaniljestang

  • 5 dl sukker

  • 10 stilker med frisk mynte

  • 4 stilker med frisk rosmarin

Slik gjør du: 

Start med å vaske 4 av sitronene godt, slik at du får vekk eventuell plantevernmidler og voks. Det beste er å bruke økologiske sitroner. Del så alle 8 sitronene i to og bruk en juicepresse til å få ut all saften. Ha saften og de vaskede sitronskallene i en stor bolle som tåler varme. 

Kok opp vann i en vannkoker eller kjele. 

Del vaniljestangen i to og ta ut frøene. Ha både frø og stang i bollen med sitronene og sitronsaften. Tilsett sukker og friske stilker med mynte og rosmarin som du river opp i litt mindre biter. Bland det hele godt sammen og hell på det kokende vannet. 

La limonaden stå å kjøle seg ned på kjøkkenbenken i noen timer, mens du rører litt innimellom slik at alt sukkere løses opp. Når limonaden er avkjølt bruker du en sil til å sile av både sitronskall og krydderier. Hell på glassflaske med patentkork og oppbevar i kjøleskapet, eller hell på plastflasker som du fryser. Nytes best kald og kan gjerne spes ut med mer vann. 


Glutenfri bollefoccacia med tropisk smak

Glutenfri bollefoccacia med tropisk smak

Urtepizza

Urtepizza

0