Boklanseringen Magevennlig bakst!

Onsdag var det lanseringsfest hos Cappelen og på vei inn til byen var jeg så sliten at jeg holdt på å sovne i bilen. Etter våken-netter med en baby og mye å gjøre den siste måneden var ikke formen helt på topp. Men all slitenhet og motløshet forsvant da jeg så ut dørene hos Cappelen Damm: det var kø så langt jeg kunne se, for å komme inn til boklanseringen for Magevennlig bakst!

Smaksprøver og goodie-bags revet bort!
Da jeg i september 2015 lanserte boken Magevennlig mat kom det over 170 personer og jeg ville aldri trodd at det skulle komme så mange enda en gang. Men når Linda fra Cappelen Damm viste meg den lange køen utenfor begynte det virkelig å krible i magen. Dørene ble åpnet og vips så forsvant de 100 goodie-bagsene vi hadde laget klare.

I goodie-bagen var det en utgaven av magasinet GlutenFRI fra Norsk Cøliakiforening – som jo også har lest igjennom og anbefalt boka. Finax hadde sponset med en pose Psyllium i hver goodie-bag. Psyllium er det samme som Fiberhusk og er et absolutt must for enkelt å lykkes med glutenfri gjærbakst. I tillegg var det Cocosa-olje og kokoschips fra Midsona. Jeg elsker å bruke kokos i glutenfri bakst, det gjør den saftigere og gir en god rund smak. Også var det både diettdagbok for 3 måneder og rabattkort fra nettbutikken min, shop.magevennligmat.no. Tusen takk til alle som sponset!

Café-stemning
Folk samlet seg med smaksprøver, kaffe og te rundt de runde bordene rundt scene – og det ble virkelig en hyggelig café-atmosfære i rommet. Cappelen serverte frøknekkebrød med spekeskinke, kokoskake med limekrem og twix-cookies, og i tillegg hadde jeg laget rundt 100 mini-cupcakes med bringebær, biscotti og grinisni. Det til tross: når jeg var ferdig med å snakke var det ikke en smule igjen, og jeg fikk faktisk ikke smakt på maten selv!

På scenen snakket jeg løst om boka, hvordan man kan lykkes med magevennlig bakst og svaret på spørsmål fra salen. Det var tydelig at mange fortsatt sliter med å finne ut hva de tåler og ikke tåler, og at mange fortsatt føler at det er vanskelig å bli tatt på alvor av helsevesenet. Vi avsluttet kvelden med å lodde bort bøker, og det var god stemning i salen og mange som ønsket å få bøkene signert etterpå.

Magevennlig matglede
Jeg håper at bøkene mine og denne bloggen kan være med på å bryte ned tabuer om å snakke om mage- og tarmproblemer, slik at det blir lettere for å få den hjelpen vi trenger. I tillegg håper jeg at bøkene kan gi matglede og inspirasjon, for når man forbinde mat med smerte er det ingen ting som frister. For meg har lavFODMAP-kostholdet snudd en negativ mat-syklus til en positiv: nå har jeg ikke lenger smerter forbundet med mat – og jeg elsker å lage god mat og bakst! Det kan du også få til!

Tusen takk til alle som kom og til alle som har kjøpt boka så langt – dere gjorde kvelden vanvittig bra!

Slipp lufta løs!

I morgen skjer det, kommer du?

0