I morgen skjer det, kommer du?

 

I dag har jeg vært en tur hos Cappelen for å snakke om de siste detaljene rundt boklanseringen i morgen, og jeg må si jeg gleder meg veldig. De siste dagene har jeg hatt en liten klump i magen for det som kunne blitt katastrofe, men som nå ser ut til å bli et spennende prosjekt. Er det ikke typisk at både ovn og oppvaskmaskin ryker når man trenger dem som mest? 

Kjøkken-dramaet
Det er vel ikke til å legge skjul på at jeg de siste årene har brukt kjøkkenet vårt her hjemme over middels mye. Først til å teste ut oppskrifter og deretter lage de både 1, 2 og 3 ganger til boka lavFODMAP – Magevennlig mat. Så begynte jeg på mitt neste prosjekt: å teste ut hvordan jeg best kunne lage glutenfri bakst. Både brød, knekkebrød, kjeks, diverse kaker, bagels, boller, cupcakes og paier har blitt stekt i ovnen det siste året, og med så mye matlagning følger også mye oppvask. Så da var det kanskje ikke så rart at våre 9 år gamle hvitevarer plutselig bestemte seg for at nok var nok?

I romjulen hørte vi noen mystiske lyder fra oppvaskmaskinen, som en veldig høylytt stønning og dunking. Deretter oppdaget vi at Vetles barneting smeltet, og da en kjøkkenmaskin i hardplast ikke lenger var rund, men bulkete, da skjønte vi at maskinen kokte. Vi bestilte ny maskin, men oppdaget fort at vi må fjerne hele benkeplaten som er skrudd og fuget fast for å få ut den gamle maskinen, og da begynner jo pengene fort å rulle. Når ovnen vår samtidig blir kaldere og kaldere, ble det prikken over i’en – så nå vurderer vi plutselig om vi skal bare lage helt nytt kjøkken med det samme.

En smakfull aften!
Kjøkkenkrøll til tross, i morgen blir boklansering og jeg har godsnakket med ovnen og fått laget både grisini og biscotti til lanseringen. I morgen skal jeg lage siste runde med bringebær-cupcakes og håper kjøkkenet vil samarbeide litt til.

Ikke bare tror jeg det blir særdeles hyggelig stemning når vi skal være i de koselige lokalene til Cappelens bokhandel, men når deres kjøkken i tillegg til det jeg lager, byr på twix-cookies, frøknekkebrød med spekemat og kokoskake med lime (alle oppskrifter fra boka) – ja da er det klart for smaksprøve-bonanza.

Glemte jeg å si at det blir goodie-bags og mini-kurs der jeg deler mine beste tips og triks for å få til en vellykket lavFODMAP, gluten- og laktosefri bakst også? Det er nemlig ikke så vanskelig som man skulle tro å bake brød, boller og kaker som alle, både med og uten allergier, kan nyte i et selskap. Og det vil jeg lære deg!

Jeg håper du vil komme til Cappelen Damm i Akersgata47/49 i morgen kl.18.00 og feire boka med meg! Husk å klikk deg inn på facebook-eventet og klikk på at du skal.

Vi sees!

//Julia

Boklanseringen Magevennlig bakst!

Velkommen til boklansering!

0