Kan en treningsklokke hjelpe til bedre helse?

Magevennligmat_motivasjon_fitbit2.jpg

I går kom den endelig i postkassen: treningsklokken jeg har kjøpt i motivasjonsgave til meg selv. Nå skal skritt telles, puls skal måles, matdagbok og vanninntak føres og søvn skal registreres. Men vil det hjelpe meg til en bedre helse eller bare øke stresset på alt jeg må få til?

For de som følger meg på instagram og har sett ”min historie” i det siste har allerede fått med seg at jeg prøver å bli litt sunnere. Vanligvis når Crohns har blusset opp igjen har jeg kuttet ut all form for trening og bare latt kroppen min få jobbe med det den trenger å jobbe med. Denne gangen vil jeg derimot prøve noe annet.

Jeg vil bare føle meg bra!
Siden graviditet og fødsel har jeg følt på at kroppen min ikke var blitt helt den samme igjen – jeg er rett og slett ikke helt fornøyd med all den ekstra magehuden som har samlet seg, at magemusklene ikke har vokst helt sammen igjen etter keisersnitt – og at jeg har kost meg litt for mye inne i mammaperm det siste året og fått noen ekstra bilringer. Og når Crohns ulmer i magen og medisiner tapper meg for energi, så blir summen at jeg bare ikke føler meg fresh eller frisk. På tide å gjøre noe for meg; jeg vil føle meg bra!

Magevennligmat_motivasjon_fitbit1.jpg

Små mål
Dette blir ingen treningsblogg, jeg blir ingen treningsfreak og dette er ikke en reklame for fancy treningsklokker. Men samtidig vil jeg gjerne vise dere at det går ann å sette seg små mål og glede seg over hver nye milepæl man når. Og akkurat det er min treningsklokke ganske flink til: allerede etter 3 timers bruk i går roste den meg for å ha gått opp og ned 20 etasjer!! Jeg har jo bare løpt og ned i huset for å sette på klesvask, skifte bleier og lage middag – så dette hadde jeg ikke en gang tenkt på som trening.

Klokken måler automatisk alle skritt jeg går og hvor høy/lav pulsen min. Det gir en god motivasjon til å gå litt lenger hver dag og kanskje også få opp tempo litt. Den har også noen innebygde pusteøvelser som jeg prøvde meg på før jeg sovnet i går kveld, og det var en god måte å "skru av hodet" og bare konsentrere om pusten. I tilegg måler klokken søvn - noe jeg er veldig interessert i å få en bedre oversikt over.  I det siste har jeg vært så sliten at jeg legger meg tidlig på kvelden. Dette resultater ofte i at jeg sover mye på kvelden/tidlig natt, for så å være våken eller sove urolig midt på natten. Kanskje er dette søvnvaner jeg kan forbedre?

Magevennligmat_motivasjon_fitbit3.jpg

Kan en treningsklokke også være et verktøy for kommunikasjon med leger?
Da jeg laget diettdagbøkene var det nettopp for å kunne ”bevisføre” hvordan jeg hadde det, og tydelig vise dette til legen min. Ved å se en oversikt, billedlig eller skriftlig, er det mye enklere både for meg å kommunisere hvordan jeg har det – men også for legen å forstå. Jeg tenker derfor at en treningsklokke som registrer det meste av dagen min kan være et utmerket verktøy/bevisjournal jeg kan ta med videre i samtaler med både lege, ernæringsfysiolog og fysioterapeut.

Ivrig
Ok – det var noen raske ord og tanker fra en entusiastisk meg. Kanskje er det bare fordi klokken er ny og spennende, men jeg tenker nå at all motivasjon hjelper meg et hakk videre. :)

Denne helgen drar jeg, klokka, mann og barn til hytta i Trysil og om været ikke blir altfor ille blir det forhåpentligvis flere deilige fjellturer. Ønsker dere en riktig fin helg!

//Julia

Sur på tur!

Foredrag og julemarked!

0