Glunot  - et glutenfritt paradis i Trysil

Glutenfri og ekstra sterk pizza til Espen. Denne inneholder løk, så er ikke noe for sensitive mager - men for tøffe typer går det helt bra! 

Glutenfri og ekstra sterk pizza til Espen. Denne inneholder løk, så er ikke noe for sensitive mager - men for tøffe typer går det helt bra! 

Hvem skulle tro at det i lille Trysil fantes et helt eget glutenfritt bakeri og pizzeria? I helgen besøkte vi Glunot og kost oss med deilig italiensk pizza, kaffe og kaker – alt uten en eneste bekymring for allergi!

Det skal litt til for å finne frem til Glunot som gjemmer seg bak noen store fabrikk-lokale-dører, men i det du går inn idet mørke, koselige kjøkkenet føler du deg med en gang hjemme. Her er alt glutenfritt og på kjøkkenøya står det esker med kaker, kjeks, oljer og sauser – og masse smaksprøver.

Koselig å sitte på langbord i et kjøkken!

Koselig å sitte på langbord i et kjøkken!

Det tar ikke lang tid før en koselig italiener finner frem menyene og plasserer oss på enden av et lang bord – her spiser nemlig gjestene side om side i kjøkkenet. Espen og jeg bestiller hver vår pizza, mens Vetle får smake både den ene og den andre smaksprøven på kaker og kjeks som eierne kommer med.

Pizzaene smaker veldig godt, spesielt etter en lang topptur på Trysil-fjellet. Jeg bestilte pizza proscuttio (som vanlig) – den er enkel med tomatssaus, mozarella og skinke. God smak og god for magen, selv om jeg kanskje savner litt mer krydder og smak i selve tomatsausen. Espen går litt tøffere til verks med sterk pizza med peperioni og bestiller den for sikkerhetsskyld litt ekstra sterk. Denne pizzaen har både løk og chilli i seg, så her bør du ikke ha sensitiv mage. – Dette er en skikkelig god pizzabunn, sier Espen, – man merker jo ikke at den er glutenfri en gang!

Glutenfri pizza prosciutto hos Glunot!

Glutenfri pizza prosciutto hos Glunot!

Etter å ha spist oss gode og mette, hele tiden i godt selskap av en oppmerksom eier/kokk, får vi servert kaffe med biscotti ved siden av. Jeg elsker jo biscotti og har det jeg selv synes er den aller beste oppskriften i boken min, men akkurat disse er faktisk en god konkurrent til mine egne. Vi kjøper også med oss noen saftige og deilige brownies som vi tar med tilbake til hytta.

Magevennligmat_glunot1.jpg

Denne gangen ble det ikke noen rester av pizzaen, men i sommer fikk med oss restene i en take-away-boks. På merkelig vis forsvant resten av pizzaen før vi rakk å komme frem - den ble fortært på en sti i skogen mellom bilen og hytta.

Glunot er et lite paradis for oss som ikke tåler gluten, og vel vært en tur innom om du er i Trysil!

//Julia

Allergi-hysteri?

Sur på tur!

0