Kalenderluke 6: Pekanipan!

Marsipan hører både jul og påske til, men for oss på lavFODMAP-dietten har mandler en mengdebegrensning på 12 gram (10 nøtter) før den blir høyFODMAP, noe som gjør at marsipan kun kan spises i små mengder. Pekannøtter derimot er målt som lavFODMAP. I den sjette kalenderluken får du den oppskriften jeg kanskje er aller mest fornøyd med og stolt over: Pekanipan! 

For de av dere som har fulgt denne bloggen en stund så har dere kanskje lagt merke til at jeg har lagt min elsk på pekannøtter – de smaker rett og slett så godt, både som de er, i kaker, frokostblandinger , ristet eller rå.  Det har derfor blitt noen oppskrifter med pekannøtter etter hvert: som pekanpaikaramelliserte pekannøtter og biscotti med anis, appelsin og pekannøtter.

Denne gangen har jeg brukt nøtten til å lage et magevennlig alternativ til marsipan, jeg har kalt det pekanipan! Oppskriften er veldig enkel og gir deg en deig på rundt 700 gram, som er naturlig glutenfri og melkefri. Denne kan du fint oppbevare i kjøleskapet frem til du skal servere den, du kan lage former som du trekker med sjokolade eller du kan fryse deigen å bruke den senere.

Pekannøttene kjøper jeg i bokser på matvarebutikken, jeg finner de stort sett alltid på Coop Extra. De er ikke billige, så om du ønsker et litt billigere alternativ kan du erstatte deler av nøttene med valnøtter.

Bruk gjerne pekanipan videre til å lage kransekaker, kjeks, godteri etc på samme måte som du ville med kransekakemasse eller marsipan. Trykk på bildet over, eller her for å få oppskriften. 

//Julia

Kalenderluke 7: Sjokoladepletter

Kalenderluke 5: Når mister Crohns banker på min dør...

0