Pasjonfruktkake og min påske!

Magevennligmat_pasjonsfruktkake.jpg

Endelig er det påskeferie!
Som selvstendig næringsdrivende og kronisk syk har jeg ikke akkurat hatt så mange ferier når alle andre har det. Da har jeg jobbet så mye jeg kunne i friske perioder og tatt ferie når det var lite oppdrag. Men etter at jeg fikk barn har jeg ikke lenger så mye valg. Her har barnehagen stengt hele påskeuka og dermed er det bare å legge vekk jobb. Det er egentlig veldig deilig – jeg blir «tvunget» til å slappe av, senke skuldrene og kose meg med familien. Det tror jeg rett og slett at jeg trenger, for ellers ville jeg bare hatt dårlig samvittighet for ikke å jobbe når jeg er frisk nok til det. Samtidig kjenner jeg jo at jeg er så sliten nå at ferie sårt trengs.

Vi skal ha en kontrastfylt påske med både begravelse og glede, vi skal være hjemme, vi skal til sommerhuset ved sjøen i Son og deretter til hytta på fjellet i Trysil. Det blir mye familie og gode venner – og det gleder jeg meg til.

Magevennligmat_pasjonsfruktkake3.jpg

En viktig ting som hører påsken til for meg er å kunne kose seg sammen med familien med mat og andre godsaker. Formkaker er lett å lage både hjemme og på hytta, smaker godt og er som regel noe alle i familien liker. Formkake høres kanskje traust ut, men det skal jeg love deg at det ikke er. I alle fall ikke om du tilsetter ulike smaker fra frukt og bær, som jeg har gjort her. Ved å lage en deilig, søt og syrlig sirup av Pasjonsfrukt som jeg både tilsetter i kaken og brer over, blir dette en saftig og spennende kake!

Oppskriften finner du her!

Jeg håper du får en super-fin påske!

//Julia

Glutenfrie Gulrotcookies!

Påskemüsli med pikekyss!

0