På tur med Bodil-bobil!

I skrivende stund sitter jeg å venter på en ferge fra Tau til Stavanger. Vi (jeg og min mann Espen) er nemlig på norgestur – på jakt etter flotte naturopplevelser og for å teste magevennlig mat på tur.

Vi har bygget om vår lille Caddy varebil til en mini-bobil, som vi har gitt navnet Bodil-bobil. Bodil har en fin liten sofa som vi kan dra ut til seng om natten, en liten hylle til kaffekjeler, kopper og kar, og mange små skuffer. Til å lage mat har vi med en smart liten gasskomfyr og grill, men håper også på noen gode restaurant opplevelser underveis.

Vi har ikke kommet så langt på ferden vår enda, men fikk en fantastisk natt i Lysebotn i går kveld. Da vi kom frem på ettermiddagen, fikk vi satt opp forteltet og grillet pølser. Deretter ble det en fin, men ganske kald, kveld med kortspill, te og imponerende utsikt før vi krøp til køys i Bodil-bobil.

På tur med sensitiv mage
For bare noen år siden ville jeg trodde at dette var en umulighet – å kjøre langt og bo så trangt med en vond og vanskelig mage. Heldigvis har jeg denne gangen tatt forhåndsreglene: Jeg holder meg til lavFODMAP-mat, tar det med ro uten å stresse, stopper på bensinstasjoner for å gå på do og ikke minst finner gode campingsteder med toalettmuligheter.

Nå går veien videre til Stavanger der vi skal besøke min gode venninne Camilla. Deretter kjører vi til Haugesund, Leirvik, inn Hardangerfjorden til Rosendal, Bergen, Sognefjorden og besøke familie i Kaupanger, Årdal, Teigen, Lom, Stryn, Måløy, Geiranger, Ålesund, Atlanterhavsveien og deretter avslutter vi med tredagers bryllup i Dombås.

Har du tips?
På veien håper jeg vi får noen skikkelig flotte naturopplevelser og finner lokal og god mat – som også er magevennlig mat. Har du tips til restauranter, kafeer eller annet som er gode på allergivennlig mat eller som er flinke til å tilpasse maten? Jeg vil i så fall gjerne ha dine tips! Legg i gjerne igjen en kommentar her på nettsiden, på Facebook eller send meg en mail til julia@magevennligmat.no.

Og fortvil ikke – jeg har både flere oppskrifter og blogginnlegg på lur som dere vil få i løpet av de neste uken + updates fra turen!

//Julia

Bør man spise bær?

Skalldyrfest!

0