Lag en nyttårskake eller -dessert som alle kan spise!

Det nærmer seg nyttårsaften, og siden jeg sitter å lurer på hva jeg skal servere kan det jo hende du gjør det samme? Ingenting er så hyggelig og stas som en imponerende kake på nyttårsaften, i hvert fall ikke om den er laget allergivennlig slik at alle kan spise den samme kaken! Her får du et lite knippe med kake og dessert forsalg fra meg, det meste fra bloggen her, men noe også fra boka Magevennlig Mat. 

Over ser du Bringebærkake med sjokoladekrem. Denne tar litt tid å lage, fordi den inneholder så sykt mye godt - så lag den gjerne i morgen slik at den kan stå over natten og trekke til seg smakene av både bringebærsaus, bringebærkrem, sjokolade-ostekrem og sjokolade-ganache!

Vil du servere en kake som fortsatt har litt smak av jul? Da anbefaler jeg Sjokoladekake med appelsinkrem (bildet øverst til venstre). Dette er en tung og fyldig kake, der jeg har brukt potet i sukkerbrødet for å gjøre det ekstra saftig. Også denne kaken kan lages dagen før - og husk at du gjerne må dynke den i litt appelsinjuice for ekstra appelsinsmak. 

Iskake er et godt og lett alternativ som nyttårskake, og i denne laktosefrie iskaken med marengs, bær og salte karamell-nøtter har jeg rett og slett gjort det enkelt: jeg har brukt Diplom-is sin laktosefrie is, så vidt smeltet den før jeg blander med de øvrige ingrediensene og fryser ned i en kakeform. Enkelt, ser imponerende ut - og smaker veldig godt! 

Vi skal feire en enkel nyttårsaften hjemme hos oss selv i år, men vi vil allikvel unne oss noe skikkelig godt å spise. For meg er sjokolade noe av det beste jeg vet, derfor blir det Sjokoladefondant med deilig sjokolade som velter ut, servert med varm bringebær-coulis ved siden av. Oppskriften finner du på side 103 og 105 i boka LavFODMAP - Magevennlig Mat. Denne desserten smaker også utmerket med en litt laktosefri vaniljeis ved siden av. 

Om du ikke ønsker så tunge desserter, men noe lett, frisk og godt etter et tung måltid? Hva med Bringebærfromasj med friske frukter eller Julias søte kaos (aka Etons Mess)? Server dessertene i stettglass - gjerne med et brennende stjerneskudd for å imponere litt ekstra! 

Andre gode alternativer er fylte vannbakkels. Disse kan du også lage i forveien, fryse de ned og ta de opp 15 minutter før servering.  

Lyst på noe helt annet: Kjøp laktosefri iskrem og bak ananas-ringer i ovnen. Dette er latterlig lett, men gir en eksotisk og frisk avslutting på måltidet. 

Jeg håper du fant noe som kan friste til nyttårs-menyen her! 

//Julia

Det beste året i mitt liv? En oppsummering av 2016!

God jul!

0