Nyttårskaken!

Nyttårsaften nærmer seg og du lurer kanskje på hva du skal servere? Her kommer mine tre beste kakeforslag til den store dagen. 

1. (Laktoserfri) Iskake med marengs, bær og salte, karamelliserte nøtter

Iskake er genialt fordi det både er veldig godt og det kan lages lenge før du skal servere den. Så slipper du stress og mas i siste liten. I denne kaken har jeg laget marengsbunn, salte karamelliserte nøtter og friske bær sammen med den laktosefrie vaniljeisen FRI fra Diplomis. Liker du sjokolade i, kan du bruke FRI vaniljeis med sjokoladebiter!

2. Bringebærkake med sjokoladekrem

Denne kaken består av fire lag og fire forskjellige kremer, så den krever litt tid å lage. Totalt tok det meg rundt 2,5 timer å lage kaken. Det er den allikevel verdt, særlig til en spesiell anledning, som for eksempel nyttårsaften! Bringebærsausen gjør sukkerbrødene saftige og gir en frisk og lett smak, mens sjokoladen gir kaken tyngde og sødme. Kaken blir bare bedre og saftigere om du lar den stå i kjøleskapet en stund, så den kan fint lages dagen før den skal serveres.

 

3. Sjokoladekake med appelsinkrem!

Dette er en god og saftig kake som kan spises inntil tre dager etter at den ble laget. I denne kaken brukes poteter. Dette høres kanskje rart ut, men det er med på holde kaken saftig lengre og gir litt ekstra bindemiddel til glutenfribakst. 

Håper dere alle har en fin romjul! Selv ligger jeg rett ut på sofaen - fortsatt forkjøla, dårlig i magen og vondt i kroppen, men nå har vi to dager med barnevakt og da er det godt med sjakk på tv og litt snop! 

Klem fra meg
//Julia

Jeg er klar for å rulle med snøballen!

Kalenderluke 24: En syk juletradisjon

0