Magiske Matcha!

Magevennligmat_leske_kneta_matcha-7.jpg

Reklame. Dette er en sponset post skrevet av meg, på vegene av Leske.no.
Meningene er allikevel 100% ærlige og mine.

Du har sikkert hørt om vidunderteen Matcha? Tre ganger sterkere enn grønn te, rik på antioksidanter og aminosyrer, blodsukkerregulerende og anti-inflammatorisk. Er matcha for godt til å være sant, eller kan en frisk og god drikk faktisk også være bra for deg? Jeg har testet Kineta Matcha Te fra Leske.no og her kan du lese hva jeg synes!

Styrkedrink for trøbbel-tarm?
Som mange av mine lesere allerede vet: jeg har Crohns sykdom og en særdeles sensitiv tarm. Av den grunn har jeg valgt å holde meg unna alkohol i snart 10 år, rett og slett fordi jeg ønsker å utsette kroppen min for minst mulig ”gift” – jeg får i meg mer enn nok av det gjennom medisinene jeg må ta. I stedet ønsker jeg å styrke kroppen min gjennom det jeg spiser og drikker. Og nå som Crohns sykdom murrer i tarmen igjen, vil jeg i alle fall prøve å spise enda mer av mat som styrker immunforsvaret og tarmen min; som gurkemeie, ingefær og grønn te – eller matcha!

Grønn te er kjent som en antiinflamatorisk drikk som kan hjelpe personer med inflammatoriske sykdommer – som blant annet Crohns. Faktisk har jeg sett det gjøres egne studier på grønn te og tarmsykdommer i USA akkurat nå (se her). Matcha er superversjonen av grønn te: altså de beste grønne tebladene malt til et konsentrert pulver. Det er blitt en slag trend-drikk de siste årene, men om alle lovordene om Matcha faktisk stemmer er det kanskje ikke så rart?

Så da Leske.no spurte om jeg ville teste deres Kineta Matcha Te (kalde matcha-is-teer) takket jeg selvsagt ja med en gang! Både fordi jeg digger konseptet til leske.no, med å selge alkoholfrie og GODE drikkealternativer, men også fordi jeg gjerne ville teste om Matcha te smaker godt og fungerer for meg.

Magevennligmat_leske_kneta_matcha-6.jpg

Ny favoritt-drikk!
Og helt ærlig: jeg har funnet meg en ny drikk-favoritt! Jeg trodde faktisk ikke jeg skulle si det, for jeg har nemlig prøvd meg på matcha-latte før, og syntes bare det smakte beskt. Men Kineta Matcha Te med sitron er en slags kald isete/juice laget med sitronsaft fra sicilianske sitroner, deilig vaniljeekstrakt fra Madagaskar og av organisk ceremonial matcha. Smaken i seg selv er syrlig fra sitronene, men vaniljen og den lille bitterheten fra den grønne matchateen gjør drikken til en herlig balanse mellom syrlig, mild og rund.

Leske.no sendte meg smaksprøver på både sitron og eple (81% eplejuice), og jeg lover at begge smakte veldig godt. Jeg tåler dessverre ikke eple (det er høyFODMAP) så jeg smakte og spyttet ut, mens mannen min Espen jublet; da kunne han få drikke opp begge de to eple-flaskene! De gikk rett ned, så et tydelig godkjent stempel til Kineta Matcha Eple  for de som tåler det.

Magevennligmat_leske_kneta_matcha-8.jpg

Drikk & Drink
For min mage kan for mye sitron bli litt hardt og det kan det nok for dere som reagere på fruktose også. Men serverer du denne deilige isteen i et glass med isbiter eller tynner den ut med litt kullsyrevann blir den mildere, den varer lenger og du kan nyte drikken både som en sunn juice, en oppkvikkende drikk eller en forfriskende drink. Leske.no selger også Kineta Matcha Te med ingefær, den gleder jeg meg til å prøve når den er tilbake på lageret.

Vil du teste Kineta Matcha Te?
Klikk deg inn på leske.no og bruk koden Magevennlig når du skal betale – da får du 15% rabatt!

Om de helsemessige fordelene kan jeg ikke uttale meg helt enda, jeg trenger vel å drikke mer enn to flasker for å kjenne effekten – men det jeg kan si alt nå er at matcha har en oppkvikkende effekt, siden den er naturlig rik på koffein som frigjøres i kroppen i et jevnt tempo utover dagen. Og det passer meg utmerket nå som jeg kutter ned på kaffe for å skåne magen!  

Jeg kommer helt klart til å drikke mer matcha og Kineta Matcha Te - både for å se om det virkelig er så bra for kroppen som det sies, og også fordi det smaker godt! Så hvem vet - kanskje dukker det også opp noen oppskrifter med matcha i her på bloggen fremover?

//Julia

#eskemedleske #kinetamatcha

Kunne en robot hjulpet meg? Og kan den hjelpe et sykt barn i dag?

Fra deppa til kreativ!

0