Ett sukkersøtt blogginnlegg!

Tullebildet fra da vi giftet oss - foto: Øystein Orderud

Tullebildet fra da vi giftet oss - foto: Øystein Orderud

Inneholder produktlinker

”Du gidder aldri lese det jeg skriver på bloggen jo” sutret jeg til Espen her om dagen. ”Men du forteller meg det jo uansett” svarte han ”dessuten beskriver du jo livet vi lever sammen og tankene vi ofte snakker om”.  Han hadde selvsagt rett. Men i dag er det Espens bursdag og siden han ikke leser dette uansett benytter jeg anledningen til å fortell vår sukkersøte historie om det å være et par midt oppi mageplager og en hektisk hverdag.  Og så du får oppskriften på bursdagskaken jeg serverte i går: ostekake med rabarbra og bringebær!

Kjærlighet på Ahus
Espen og jeg traff hverandre for 5 år siden, og bare 4 måneder etter første møte fridde han. Galskap? Nei, tvert i mot var det helt rett for oss. Vi viste vi hadde truffet "den rette".  Dessuten hadde vi i løpet av de 4 månedene rukket å teste hverandre til det ytterste. Jeg ble nemlig hentet med sykebil midt på natten og innlagt i all hast etter at vi hadde vært på bare 2 dates. Jeg hadde så vidt rukket å fortelle han at jeg hadde en kronisk tarmsykdom før han plutselig stod på gangen på Ahus og kranglet seg til å komme inn til meg på isolat… (les mer om dette her). For oss var det starten på å bli kjente og trygge på hverandre, og vise at vi tålte både oppturer og nedturer sammen.

Voksenlivet på landet
Vi kjøpte oss hus på landet, giftet oss, og nå har vi jammen også blitt foreldre sammen. De siste årene har vært de beste årene i mitt liv av mange grunner. Som singel tror jeg at jeg bekymret meg syk, jeg følte meg ofte alene med sykdom, med tankene som kunne følge med og med redsel for å ikke bli forstått eller elsket. Så kom Espen inn i livet mitt og med på kjøpe fikk jeg en partner som stiller opp når jeg er er syk og gir meg troen på at jeg kan tåle det meste og at ting vil bli bedre, som roer med ned når jeg føler meg så frisk at jeg vil løpe ut å gjøre alle ting på en gang, som blir med på mine kreative påfunn og som klarer å forholde seg til at livet med en kronisk sykdom er uforutsigbart både for han og for meg.

2 bøker...
Midt oppi det hele har vi også gitt ut to bøker sammen, for Espen er ikke bare den beste mannen, vennen og pappen – men han er også den flinke fotografen bak bøkene Magevennlig mat og Magevennlig bakst! Sammen har vi laget firmaet Edin Design og jeg digger å kunne jobbe med mannen min.

Kaken sett ovenfra, fortsatt i formen. 

Kaken sett ovenfra, fortsatt i formen. 

...og en kake!
I går feiret vi bursdagen til Espen sammen med familien hans og da bakte jeg denne utrolig gode ostekaken med glutenfri bunn og laktosefritt fyll. I det siste har jeg blitt litt lei smaken av ferdig-pakke-gelé, så jeg ønsket å lage min egen gele fra bunn av. Jeg har derfor kokt en saus på rabarbra og bringebær som jeg har tilsatt med gelatinpulver i kaken. Det ble en fantastisk god kake som er både frisk og sommerlig. Oppskriften finner du her!

Hipp hipp hurra for Espen (om du faktisk leser dette: elsker deg!)

//Julia

Sunn fornuft!

Sykdomssorg

0