Spis opp mat din – lag restepai!

Jeg må starte dette innlegget med en aldri så liten innrømmelse: vi er ganske dårlige på å handle inn mat! Det vil si at vi i en hektisk hverdag handler uten å planlegge godt først, og dermed kjøper vi ofte mer enn vi spiser, og får mye rester til overs.

Vi prøver etter beste evne å bli flinkere til å spise opp disse restene, men dessverre havner en del i komposten vår. Selv om det er en liten trøst at vi kan bruke maten til jord året etter, så får jeg allikevel en liten klump i magen med tanke på all maten vi kaster. Derfor er mitt nye mission å kaste mindre og bli flinkere til å bruke opp restene.

Pai er en helt perfekt måte å bruke opp rester på. Hvorfor jeg ikke lager det oftere lurer jeg på hver gang jeg spiser det – det er jo både lett, godt og sunt!

Magevennligmat_restepai1.jpg

I boken Magevennlig mat finner du to pai-oppskrifter: Spinatpai og restepai. Disse er veldig enkle og greie oppskrifter som jeg bruker som utgangspunkt. En ekstra bonus er at jeg får lurt inn masse grønnsaker, som gjør det litt enklere å få de i en særdeles kresen gutt.

Her får du basis-oppskriften på  enkel restepai, som du kan fylle med det du måtte ha til overs i kjøleskapet. Mitt magiske tips for å gjøre den ekstra smakfull: pensle bunnen med sennep!

Pai smaker godt både varm og kald, og er lett å spise med hendene – så du kan servere den til middag som å ta den med i matboksen dagen derpå, i piknikkurven eller på stranda!

Forsidepike med dobbelthake og crazy-eyes

Rabarbra i varmen!

0