Rabarbra i varmen!

Dette bildet ble tatt for noen uker siden på hytta vår i Son. Der var allerede rabarbraen rukket å komme veldig langt i begynnelsen av mai. Vetle hjelper forsiktig til å skjære stilken. 

Dette bildet ble tatt for noen uker siden på hytta vår i Son. Der var allerede rabarbraen rukket å komme veldig langt i begynnelsen av mai. Vetle hjelper forsiktig til å skjære stilken. 

De siste dagene har jeg ligget som en strandet hval på stranden, mens hagen hjemme står i full blomst. Det er på tide å høste inn første runde med rabarbra - og her får du mine beste oppskrifter! 

For en varme!
Jeg nyter dagene for tiden og har de siste dagene ligget å plasket i vann - først i sjøen ved Kalvøya på lørdag, og deretter i et herlig badevann her på Romerike. Tenk at  jeg har tatt mitt første bad i mai-måned! Jeg kan ikke huske sist jeg har gjort det. Faktisk pleier det å bade å være ganske vondt for leddene mine, men med denne varmen er det bare deilig og avkjølende. En ting som denne varmen også fører med seg er glade dager for Vetle, som elsker å sitte i strandkanten med spade og bøtte, eller å leke hoppe sa gåsa i vannet. 

Og ikke minst er det hyggelig å kunne samles på et piknikpledd med gode venner. I går var det gluten- og laktosefrie vafler med på tur, men det kan like så godt være lavFODMAP-frukter og bær, som for eksempel honningmelon, jordbær, druer og blåbær eller hva med en frisk salat?

Det spirer og gror!
I tillegg er det utrolig gøy å se at det spretter opp blomster, planter, krydderurter og frukt i hagen vår, så jeg kan glede meg til både jordbær, bringebær, rips, urter, salat, og mais utover sommeren! 

Akkurat nå er rabarbraen på sitt beste og bør spises før den blir for trælette. Den kan fint spises hele sommeren altså, men ta gjerne første runde nå. Dessuten - kald rabarbrasuppe, eller en iskake med rabarbra, nå i sommervarmen er absolutt ikke feil! Her har jeg samlet de beste rabarbraoppskriftene mine. 

Kos dere i sommervarmen! 

Spis opp mat din – lag restepai!

Min samling magevennlige og allergivennlige 17.mai-kaker!

0