Min samling magevennlige og allergivennlige 17.mai-kaker!

Leter du etter en glutenfri og laktosefri kake til 17.mai? Eller kanskje noe helt melkefritt eller uten egg? Da har du kommet til rett plass! Under ser dere et lite utvalg kaker fra mitt oppskriftsarkiv, som jeg synes passer utmerket på 17.mai - være seg på frokostbordet, til brunsj eller som avslutting på festdagen. 

Disse kakene og dessertene egner seg forøvrig også utmerket til andre festdager, så hvorfor ikke lage noe som også de med intoleranser kan spise? 

Øverst i listen finner dere Kaffefromasjen og Kaffeterten med banan og karamell som jeg laget på instastoryen til Soma.no i dag. Det var gøy og anderledes å få med hele prosessen i å lage to kaker på "film", og veldig gøy at så mange fulgte med! Jeg er super-fornøyd med resultatet, som smaker farlig godt. 

Ideen bak de to siste oppskriftene kom fra Frokostkaken med müsli og yoghurt som ble en av fjorårets mest populære oppskrifter på denne bloggen. Tanken er at når man feirer så tidlig på dagen som man ofte gjør 17.mai kan det være deilig med noe som er lett, har elementer av frokost i seg (som feks yoghurt og bær, eller kaffe og müsli) og samtidig smaker godt. 

Jeg håper du finner noe som passer deg, dine intoleranser og dine smaks-totter! 

//Julia

 

Rabarbra i varmen!

Et saftig samarbeid med Soma!

0